Personvernerklæring for Elveløkka

 

Vi respekterer og beskytter personvernet og personopplysningene dine. Her forteller vi om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger.

  1. INTRODUKSJON

Osebakken Utvikling AS («OSU») er et ansvarsbevisst selskap som forstår at personopplysningene dine må behandles på en trygg og sikker måte, og i henhold til gjeldende lover om personvern.

OSU er utbygger av Elveløkka-prosjektet og er også ansvarlig for dette nettstedet.

Når du bruker nettstedet vårt, samler vi inn, bruker og behandler personopplysninger. Det er viktig for oss å verne disse personopplysningene og behandle dem fortrolig.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan vi behandler personopplysninger, hva slags personopplysninger disse behandlingsaktivitetene innebærer samt hvilket formål og rettslig grunnlag disse aktivitetene har. Vi forklarer også når og hvorfor personopplysninger utleveres til en tredjepart.

Vi informerer deg også om de rettighetene du har i forbindelse med behandling og eventuell overføring av dine personopplysninger.

  1. VIRKEOMRÅDE

Denne personvernerklæringen gjelder vår innsamling, bruk og behandling av personopplysninger. Vi samler inn, bruker og behandler personopplysninger når du bruker våre tjenester som kunde eller potensiell kunde hos oss.

Dette omfatter når du bruker nettstedet vårt eller når du kommuniserer med oss via telefon, e-post, sosiale medier eller lignende.

Merk at når du kontakter og/eller kommuniserer med andre tjenesteleverandører, gjelder ikke denne personvernerklæringen.

Du har rett til å kontakte den relevante leverandøren for å motta informasjon om dennes innsamling, bruk, behandling og vern av personopplysninger. Personopplysninger som angår kontakt med noen av disse tjenesteleverandørene, og som vi får tilsendt eller mottar som del av våre tjenester, er imidlertid regulert etter denne personvernerklæringen.

  1. BEHANDLINGSANSVARLIG

OSU er såkalt «behandlingsansvarlig» for alle personopplysningene som samles inn. Det betyr at OSU er ansvarlig for å definere formålene med behandlingen av personopplysninger og dessuten for å overholde personvernlovgivningen. Du finner adresse og kontaktinformasjon nederst i denne personvernerklæringen.

Osebakken Utvikling AS er et aksjeselskap registrert i Norge med organisasjonsnummer 991 884 289, og har registrert firmaadresse i Kirkestredet 6, 3263 Larvik.

  1. HVA ER EN PERSONOPPLYSNING?

Personopplysninger er alle former for informasjon som direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk person. Eksempler på personopplysninger er: navn, fødselsdato, adresse, e-postadresse og telefonnummer.

  1. OSUs BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn, bruker og utleverer personopplysninger når du bruker tjenestene våre og har kontakt med oss på måter som beskrevet nedenfor. Den forklarer databehandlingsaktivitetene våre, hvilket formål de har, hva slags personopplysninger disse aktivitetene innebærer, og hvilket rettslig grunnlag de har.

5.1 Besøk på nettstedet vårt

Det er frivillig for dem som besøker nettstedet vårt, www.elvelokka.no, å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

OSU samler inn opplysninger om besøkende på www.elvelokka.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet.

Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler inn hele IP-adressen din, og bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra OSU til andre aktører.

5.2 Nyhetsbrev

OSU sender ut nyhetsbrev via e-post. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere en e-postadresse og gi oss ditt samtykke. OSU bruker en ekstern databehandler for utsendelse av nyhetsbrev. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre, og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

  1. INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

Når du besøker nettstedet vårt, samler vi inn visse opplysninger ved hjelp av informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på enheten din når du besøker et nettsted. Når du besøker et nettsted for første gang, sendes det en informasjonskapselfil til enheten din. Denne filen identifiserer nettleseren din.

Ved å bruke informasjonskapsler hjelper du OSU med å forbedre funksjonaliteten på nettstedet vårt. De er viktige for å redusere nedlastingstiden og forbedre brukeropplevelsen. Informasjonskapselen samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedene våre, og gir oss dermed nyttig informasjon om hvordan vi kan levere en bedre kundeopplevelse og forbedre tjenestene våre.

Vi bruker fire ulike typer informasjonskapsler:

6.1 Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for at sidene på nettstedet skal fungere ordentlig. Uten disse informasjonskapslene kan vi ikke garantere at du klarer å navigere deg rundt på nettstedet.

6.2 Funksjonalitetskapsler

For å øke brukervennligheten på nettstedet vårt, benytter vi oss av informasjonskapsler som «husker» valg du foretar deg.

6.3 Analysekapsler

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til dem som besøker oss. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

6.4 Reklamekapsler

Vi benytter ikke reklamekapsler på vårt nettsted.

6.5 Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Når du besøker nettstedet vårt samtykker du i at vi bruker informasjonskapslene nevnt ovenfor.

6.6 Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av Internett.

  1. UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi selger ikke personopplysninger for markedsføringsformål til andre selskaper. Vi kan bare dele dine personopplysninger i følgende tilfeller:

  • med tredjeparter, når del av bestillingen omfatter tjenester som leveres av en tredjepart;
  • med tredjepartstjenesteleverandørene våre, som utfører oppgaver eller arbeid på våre vegne og etter våre instrukser som databehandlere, for de formålene som er angitt i denne personvernerklæringen;
  • for å beskytte og forsvare OSU (herunder håndheve gjeldende brukervilkår); eller
  • med offentlige myndigheter eller etater når det er påkrevd i henhold til lovgivning, rettsavgjørelse eller rettskraftig vedtak fra myndighetene.

Hvis du ikke ønsker å gi personopplysninger til oss, kan vi kanskje ikke levere den tjenesten du ber om eller informere deg om andre produkter og tjenester som vi tilbyr.

  1. SIKKERHET, LAGRING AV DATA OG SAMTYKKE

OSU benytter flere former for sikkerhet for å beskytte personopplysninger mot uautorisert tilgang, bruk eller overføring.

Vi lagrer for eksempel personopplysningene du oppgir i datasentre med fysisk sikring og tilgangskontroll. Vi benytter velkjente teknologier for kryptering i forbindelse med overføring av data, og vi gir kun relevant personale tilgang til systemer som inneholder personopplysninger.

For å ivareta sikkerhet, stabilitet og regularitet i våre tjenester benytter OSU underleverandører i sin databehandling. Bruken av underleverandører er regulert gjennom databehandleravtaler med den enkelte leverandør.

OSU følger god skikk og lagrer ikke personopplysninger lenger enn hva som kreves for å oppfylle formålet med behandlingen. Dersom behandlingen baserer seg på samtykke, kommer det klart frem i hvert enkelt samtykke hvor lenge aktuelle personopplysninger lagres.

Samtykke til innhenting, behandling og utlevering av personopplysninger vil i visse tilfeller være indirekte eller underforstått basert på aktiviteten eller transaksjonen der du har gitt oss slike personopplysninger. Vi har, der dette er påkrevet av lovgivningen, tilpasset en «godta»-policy for å innhente samtykke i forbindelse med direkte markedsføring og nyhetsbrev.

  1. DINE RETTIGHETER

Du har rett til å be om innsyn, korrigering, begrensning og sletting av personopplysninger som vi sitter på, og til å motta en kopi av personopplysningene i et strukturert, maskinlesbart format.

Henvendelser om behandling av personopplysninger og anmodning om innsyn skal rettes til kontaktpunktet angitt nedenfor.

Du har også rett til å motsette deg visse typer behandling, og, hvis vi har bedt om samtykke til behandling av opplysninger, kalle tilbake dette samtykket. Hvis vi behandler opplysninger fordi vi har en berettiget interesse av å gjøre det (som forklart ovenfor), har du også rett til å motsette deg dette. Disse rettighetene kan være begrenset i visse situasjoner – for eksempel hvis vi kan vise at vi er lovpålagt å behandle opplysninger.

Hvis vi ber om personopplysninger for å overholde lov- eller kontraktsfestede forpliktelser, er det obligatorisk å gi slike opplysninger. Hvis slike opplysninger ikke gis, vil vi ikke kunne administrere kontraktsforholdet vårt eller oppfylle forpliktelsene vi blir pålagt. I alle andre tilfeller er det valgfritt å gi anmodede personopplysninger.

Personopplysningene vil bli lagret i samsvar med bestemmelsene i de forskjellige punktene i avsnitt 5.

  1. TREDJEPARTERS PERSONVERNERKLÆRINGER

Denne personvernerklæringen gjelder bare OSUs innsamling, bruk og utlevering av personopplysninger. Andre parter vi samarbeider med, og andre nettsteder som kan være tilgjengelige gjennom dette nettstedet, har egne personvernerklæringer og egen praksis. Vi oppfordrer deg til å bli kjent med personvernerklæringene til alle tredjeparter før du gir dem informasjon eller benytter deg av et tilbud eller en kampanje. Selv om vi prøver å samarbeide bare med tredjeparter som deler våre høye standarder og vår respekt for personvernet, er vi på ingen måte ansvarlig for innholdet eller personvernpraksisen hos tredjeparter.

  1. ENDRINGER I DENNE ERKLÆRINGEN

Fra tid til annen kan vi uten varsel oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å ta hensyn til ny eller annen personvernpraksis.

Vi vil legge ut en melding på dette nettstedet og/eller informere deg på annen måte når vi gjør vesentlige endringer i denne personvernerklæringen.

  1. KONTAKTINFORMASJON

Kontakt oss hvis du har spørsmål eller kommentarer til vår personvernpraksis eller denne personvernerklæringen.

Vår Data Protection Officer (DPO) har ansvaret for å svare på dine ønsker og sikrer at du effektivt kan utøve dine rettigheter rundt personopplysninger. Du kan kontakte vår DPO på e-postadressen jostein@alfaeiendom.no.

Hvis du tenker at noe er uavklart, har du også rett til å klage til personvernmyndighetene.

Vedkommende personvernmyndighet er Datatilsynet i Norge.

  1. GYLDIGHET

Gjelder fra: 1. juni 2019

Sist oppdatert: 7. november 2019